A. Šemeta: ateityje Europą vienys euras

  • Teksto dydis:

Eurokomisaras Algirdas Šemeta teigia, kad ateityje Europos vienijimosi branduolys bus euras, o svarbiausi ekonominiai sprendimai bus priimami prie euro zonos derybų stalo.

„Dabar susiduriame su saugumo problemomis, ir tokios neutralitetą išpažįstančios valstybės, kaip Švedija ar Suomija, šiuo metu diskutuoja, ar joms neverta prisijungti prie NATO. Galbūt ateis laikas, kai šios šalys, matydamos euro zonos pranašumus, pakeis savo nuomonę ir dėl euro. O kad euro zona keičiasi į gerąją pusę, rodo pastarųjų metų ekonominiai rodikliai: praktiškai euro zona išbrido iš tos gilios krizės, ir euro zonos šalių ekonomika pamažu tvirtėja“, - interviu savaitraščiui „Veidas“ teigė A.Šemeta.

Jo teigimu, dar gilesnė integracija Europos Sąjungoje yra neišvengiama, turint omeny ir globalius saugumo iššūkius.

„Būdami vieningi mes pasaulyje esame galinga jėga, o kiekviena atskirai net pačios didžiausios šalys – per maži žaidėjai, kad nulemtų pasaulio ateitį. Manau, visų europiečių tikslas – būti vieningiems ir diktuoti pasaulio madas“, - sakė Europos Komisijos narys.


Šiame straipsnyje: Algirdas ŠemetaeurasES

NAUJAUSI KOMENTARAI

gafas

gafas portretas
Rinkimai parodė kiek Lietuvoje liko tautos.Manau ,kad būtinai privalo mažinti Lietuvoje seimo narių,jų padėjėjų,miestų savivaldybių ,jų padėjėjų ,Europos Parlamentų skaičių per puse.Jų toks didelis skaičius žlugdo šalies ekonomiką ir gyvenimo gerėjimą Lietuvoje....

Kas bijo “m u i l i a u s” bylos?

Kas bijo “m u i l i a u s” bylos? portretas
Kas bijo “m u i l i a u s” bylos? “M u i l i a u s” bylos bijo tie, kas ją primuilino ir tie, kas tą “m u i l ą” platino. O kas platino? Platino tie, kurie muilino kartu su muilintojais. “M u i l i a u s” byla ištikrųjų turi truputi kitą pavadinimą, bet vos tik komentare parašai tą tikrąjį pavadinimą tai veikėjai, pvz. iš d e l f i o ir kiti “svarbūs” jį atmeta – jie kartu su šios bylos gamintojais bijo šio tikrojo pavadinimo (tiksliau - pavadinimą ir komentarą atmeta jų programuotas kompiuteris). Muilas, muilas, vien tik muilas… ir “švarių rankų politikos” teatras…, o ištikrųjų, – murzinų nosių politika ! Laikas praustis.

litas

litas portretas
jau taip suvienijo euras kad graikai nieko nedirba tik streikuoja ispanai neramus o latviai nepatenkinti euru tik semetai vienodai ka kiti galvoja jis ir toliau seka pasakas tikintiems
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių