Lietuvoje lijo, žaibavo, žmonės užfiksavo ir viesulą

  • Teksto dydis:

Šeštadienio rytą Lietuvoje lyja, žaibuoja. Vėliau vietomis numatomos trumpos, bet stiprios liūtys, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Šeštadienio ryto (08:50 val.) duomenis intensyviausi liūčių su perkūnija židiniai keliauja per centrinius ir pietinius rajonus, čia vietomis intensyviai lyja, žaibuoja.

„Artimiausiomis valandomis liūčių su perkūnija zona keliaus šiaurės rytų kryptimi t.y. iš Kauno, Alytaus apskričių plis link Vilniaus, Panevėžio ir Utenos apskričių, čia vietomis numatomos trumpos, bet smarkios liūtys, intensyvus žaibavimas, kai kur galimi 15-20 m/s vėjo gūsiai“, – rašo Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Sinoptikės Elvyros Latvėnaitės teigimu, šeštadienio dieną gausokai, su perkūnija lis daug kur. Vėjas rytų, pietryčių 7–12 m/s, gūsiai 15–17 m/s, per perkūniją  gūsiai 18–23 m/s. Dieną numatomas karštis 28–33°C, pietiniuose rajonuose karštis iki 34°C, vakaruose, šiaurės vakaruose 24–27°C.

12:50 val. duomenis intensyviausi liūčių su perkūnija masyvai keliauja per šiaurės rytinius rajonus, čia vietomis intensyviai lyja, žaibuoja, informuoja Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Artimiausiomis valandomis liūčių su perkūnija zona toliau keliaus į šiaurės rytus, daugiausia slinks per Utenos apskritį bei Panevėžio apskrities rytinę, Vilniaus apskrities šiaurinę dalis, čia vietomis numatomos smarkios liūtys, intensyvus žaibavimas, kai kur galimi 15-20 m/s vėjo gūsiai.

Daugelyje Lietuvos miestų lijo, žaibavo, o Kelmės rajone žmonės pastebėjo susidariusį viesulą.

Viesulo nuotrauka pasidalinta feisbuko grupėje „Orai ir klimatas Lietuvoje“. Vaizdas užfiksuotas apie 17 val. Nuotraukos autorė – Sandra Sakevičė.

„Viesulas yra labai lokalus, bet pavojingas atmosferos reiškinys. Visa laimė, jog tokių Lietuvoje kol kas būna nedaug, bet tendencijos nėra geros. Dėl lietuviškų vasarų šiltėjimo ir orų ekstremalėjimo auga potencialas ne tik mums jau įprastoms audroms, bet ir tokiems viesulams formuotis. Lenkijoje jie jau tapę kiekvieną vasarą pasikartojančiu reiškiniu“, – rašo „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

Elta praneša, kad viesulas šeštadienį nusiaubė Šiaulių rajono apylinkes. Ugniagesių duomenimis, iš viso dėl jo sukeltų nuostolių gauti keturi pranešimai.

Kaip Eltai teigė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovas Robertas Šmitas, pranešimai dėl apgadinto turto gauti iš Pakapės, Meškiškės ir Einoraičių kaimų.

„Buvo pranešta apie apgadintus stogus, pastatus, išgriuvusias sienas“, – nurodė jis.

Anot PAGD atstovo, viesulo metu žmonės nenukentėjo.

„Buvo gautas pirminis pranešimas apie sužeistus žmones, bet informacija nepasitvirtino. Kol kas sužalotų asmenų nėra“, – tvirtino specialistas.

Nelaimių vietose dirba ugniagesiai.

Pasak „Orai ir klimatas Lietuvoje“, prieš 22 val. paskutiniai audros debesys iš Lietuvos pasitraukė. Ateinančios kelios dienos jau bus kur kas ramesnės.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joo

Joo portretas
Gražiai nulijo. Jei ne karščiai, būtų graži vasara.

Kaune ir vel yra dideliu gyliu balu

Kaune ir vel yra dideliu gyliu balu portretas
gatvese.Pas tovejus ir paziurejus kaip lengvuju auto vairuotojiai lekia per jas su vejeliu net siurpas nukrato.JUK TAI VIENAS ZINGSNIS IKI DIDELKES AVARIJOS,KAD TAS UZ VAIRO ZUS MAN DZIN BET JIS GALI KITUS NUZUDYTI TAIP LEKDAMAS PER GILIAS BALAS.

Kas

Kas portretas
ir ko Lietuvoje tik nezada! Dar nuo tada,kai vienas iskrypelis zadejo,kad "gyvensim,kaip svedai"...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių