Žiniasklaida: 129 Lietuvoje veikiančių rusiško kapitalo įmonių apyvarta po karo krito 40 proc.

  • Teksto dydis:

Lyginant su prieškariniu laikotarpiu, nuo 2022 metais agresorės pradėto karo Ukrainoje šiemet Lietuvoje vis dar veikiančių 129 rusiško kapitalo įmonių apyvarta krito beveik 40 proc., skelbia „Verslo žinios“. Anot portalo, dalis tokių bendrovių „slepiasi“ keisdamos registracijos vietą.

Pernai rusiško kapitalo įmonių Lietuvoje buvo 175 ir jų pajamos siekė 51,8 mln. eurų, 2022 metais tokių įmonių buvo 208, o pajamos sudarė 70,1 mln. eurų.

Portalui pateiktais „Creditinfo“ duomenimis, 100 proc. Lietuvoje įsikūrusio rusiško kapitalo įmonių mažėja, beveik 100 jų pernai bankrutavo, buvo išregistruotos arba likviduotos. Šiemet jų jau išregistruota 78, pernai – 94.

Tarp didžiausias pajamas pernai gavusių Lietuvoje įsikūrusių rusiško kapitalo įmonių yra „Meat Line Trading“, „ServerMall“, „HQ Trade“, „CBT Vilnius“.

Didžioji dalis jų yra smulkios, bendrovių vadovas ir savininkas yra vienas asmuo, daugiausiai jos užsiima didmenine prekyba.

Tačiau dalis šių bendrovių, anot portalo, „pasislėpė“ pakeitusios registracijos vietą, todėl viešuosiuose pirkimuose tapo sudėtingiau sužinoti, kas tiekėjo naudos gavėjas ir ar įmonės nevaldo statytiniai. Kaip skelbiama, sąraše nėra pačių stambiausių įmonių – jos dangstosi Kipro, Šveicarijos ar kitų šalių vėliavomis.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojerusiško kapitalo įmonėskrito apyvarta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių